Lippukunnalle

Seikkailuun valmistautuminen

Tapahtuman osallistujakirje toimitetaan 21.6. Sen jälkeen on mahdollista hioa kohdilleen vartionne lopullinen seikkailusuunnitelma ja pakata mukaan oikeat rastikohtaiset varusteet. Jo nyt kannattaa varmistaa, että seikkailuvartionne käytössä on ainakin kaksi älypuhelinta ja riittävästi varavirtaa, jotta ette putoa kartalta kesken matkanteon.

Lippukunnan toimenpiteet 

  1. Päätä millä kokoonpanolla tapahtumaan osallistutte. Osallistuvatko ryhmänne yksittäin vai lippukunta yhdessä? Lähdettekö päiväretkelle vai suunnitellaanko seikkailu yön yli kestäväksi tapahtumaksi? Onko ohjelma osana kesäleiriänne tai -retkeä?
  2. Viesti Seikkailu-Valkamasta huoltajille ja jäsenille!
  3. Nuorempien ikäkausien kanssa tarvitaan saattajia, joten kannattaa houkutella mukaan myös lasten vanhempia. Tämä toimii myös oivana tapana tutustuttaa vanhemmat partioon ja sitä kannattaakin käyttää aikuisrekrytoinnin tukena.

Lippukunnan oma rasti?

Jokaisesta kunnasta tulee löytymään seikkailurasteja - ja sitä enemmän, mitä enemmän tekijöitä saadaan mukaan! Voisiko teidän lippukunta pitää rastia omalla kololla, kämpällä, jonkun kotipihalla tai kesäleirin yhteydessä? Rastinne voisi olla joko miehitetty tai kylmä eli ilman rastihenkilöitä toimiva. Tai ehkä jokin lippukuntanne yhteistyökumppani, kuten paikallinen kauppias tai yrittäjä voisi tukea rastipisteen järjestämistä tarjoten materiaalia tai valvoen rastimateriaaleja. Lippukunnat voivat ilmoittaa rastista esimerkiksi valkama@partio.fi -sähköpostiin, jonka kautta saa myös toteutusideoita ja sparrausapua. Parasta on, jos rasti voi olla auki koko tapahtuman ajan, mutta sen aukioloajan voi rajata ihan muutamaan tuntiinkin.

Lippukuntien Valkama-tukisummat

Lippukuntien Valkama-leirin tukisummia ei huomioida, eikä niille tarvitse erikseen tehdä mitään. Voitte halutessanne sopia seikkailun tukemisesta lippukunnassanne erikseen ja toteuttaa korvauksen lippukunnan kulujärjestelmän kautta.  

Lisätietoa

Alta löydät presentaation Seikkailu-Valkamasta: [pdf-embedder url="https://seikkailuvalkama.fi/wp-content/uploads/2021/06/Seikkailu-Valkaman-esittely-14.6..pdf" title="Seikkailu-Valkaman esittely 14.6."]