UKK

Usein kysytyt kysymykset

1) Voiko toisen piirin lippukunnasta osallistua leirille?

Tottakai voi, leirille tulee ilmoittautua normaalina ilmoittautumisaikana. Leirilippukunnan voi sopia joko itse tai se sovitaan leirinjärjestäjien taholta.

2) Voiko leirille osallistua, vaikka ei olisi partiolainen?

Tottakai, leirille ovat tervetulleita kaikki! Leirillä järjestetään partion arvojen mukaista ikäkausille suunnattua toimintaa ja leirin päihteettömyys koskee kaikkia leiriläisiä.

3) Paljonko on leirimaksu? Onko mahdollista anoa stipendiä?

Leirimaksutiedot löytyvät täältä. Stipendiä voi hakea ilmoittautumislomakkeen yhteydessä 22.2. mennessä.

4) Onko ilmoittautuminen sitova?

Leirin peruutusehdot voit lukea täältä.

5) Voiko leirille tulla vain osaksi aikaa?

Kyllä, leirille voi tulla osaksi aikaa. Leiriltä voi myös poistua hetkeksi leirin aikana, tällöin asia pitää sopia mahdollisen pestiesihenkilön kanssa, leirilippukunnanjohtajalle ilmoittaa asiasta, sekä leiritoimiston/portin tulee olla tietoinen poistumisesta ja jälleen saapumisesta. Alaikäinen ei voi poistua leirialueelta ilman huoltajan lupaa ja aikuista.

6) Voiko leirimaksun maksaa erissä? Huomasin laskussani virheen?

Leirimaksuun liittyvissä kysymyksissä voit kääntyä projektikoordinaattorin puoleen valkama@partio.fi

7) Miten leirillä majoittaudutaan?

Leirillä majoittaudutaan leirilippukunnissa sijaitsevissa teltoissa. Leirilippukunnat toimittavat itse oikean määrän majoitteita paikalle tai sopivat majoitteesta leiriläisen kanssa. Leirillä voi majoittua myös itse tuomassaan riippumatossa. Kaikissa riippumatoissa tulee käyttää puunhalaajia.

8) Voiko leirille ottaa mukaan lemmikkieläimen?

Leirille ei valitettavasti voi ottaa mukaan omia lemmikkieläimiä. Leirillä saattaa vierailla ohjelman, avustuksen ja turvan mukana työtehtävissä olevia eläimiä, joille tulee myös antaa työrauha.

9) Miten esteettömyys ja  moninaisuus on huomioitu Valkamalla?

Haluamme mahdollistaa Valkamalle osallistumisen mahdollisimman monelle ja pyrimme huomioimaan ihmisten tarpeet niin hyvin kuin se metsäolosuhteissa on mahdollista. Tarvittaessa voit myös olla yhteydessä Valkaman esteettömyys- ja moninaisuuspäällikköön (johanna.tuomi@uusimaa.partio.fi), sekä leirin projektikoordinaattoriin.

10) Haluaisin keskustella leiriläisen tarpeesta, mihin voin ottaa yhteyttä?

Valkaman esteettömyys- ja moninaisuuspäällikkö (johanna.tuomi@uusimaa.partio.fi), sekä leirin projektikoordinaattori auttavat tarvittaessa.

11) Mikä on leirin osoite? Löytyykö leiriltä parkkipaikkaa?

Leiripaikan osoite on Tvärminnentie 850, 10900 Hanko. Parkkipaikkoja löytyy rajoitetusti, joten suosittelemme saapumaan linja-autoilla tai muulla yhteiskuljetuksella.

12) Mitä leirillä syödään?

Leirillä syödään aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala keskuskeittiöllä. Osa ruuasta tulee valmiina ja osa tehdään leirillä itse. Ruoka on monipuolista ja ravitsevaa leiriruokaa. Erityisruokavaliot syövät erillisessä ervikeittiössä. Leirillä on mahdollisuus kasvisruokailuun.

13) Millaiset peseytymismahdollisuudet leirillä on?

Leirillä voi saunoa ja käydä suihkussa lämpimässä vedessä. Leirillä on myös mahdollisuus käyttää privaattisuihkuja peseytymiseen.

14) Miten leirivuorokaudet valitaan?

Vain tietyiksi leiripäiviksi tuleva valitsee leirivuorokaudeksi tulopäivänsä. 24 tunnin leirivuorokauden hintaan sisältyy tulopäivän lounas, päivällinen ja iltapala sekä seuraavan päivän aamiainen. Voit valita usean yksittäisen leiripäivän. Viikonlopuksi pe-su osallistuva, valitse viikonloppuosallistuminen valmiiksi luoduista leirivaihtoehdoista.

15) Ilmoittautumisneuvonta

 • Ensi sijassa ilmoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä kannattaa olla yhteydessä omaan lippukuntaan.
  • Huoltajatunnusten luomiseen liittyvissä kysymyksissä partiolainen tai tämän huoltaja voi olla yhteydessä lippukunnan jäsenrekisterinhoitajaan.
  • Alle 18-vuotiaiden ei-partiolaisten osalta projektitoimisto varmistaa huoltajalta luvan osallistumiseen.
 • Tarvittaessa apua saa myös sähköpostitse valkama@partio.fi
Järjestämme kevään aikana ainakin kolme ilmoittautumistukiklinikkaa, jonne voit liittyä kysymään ja saamaan neuvoa ilmoittauttumisessa. Klinikat ovat:
Ma 15.3. klo 17.30-18.30 bit.ly/ilmoittautumisklinikka153

16) Miksi palvelumaksua ei palauteta?

Mikäli leiri joudutaan peruuttamaan koronan takia, Uudenmaan Partiopiirille koituu siitä mittavat tappiot, koska leirin tekemiseen on jo laitettu rahaa, eikä niitä vastaan saada tuloja. Turvataksemme partiopiirin toiminnan on päätetty, että palvelumaksua ei palauteta, vaikka leiri jouduttaisiin perumaan. Koska leiriläisiä on paljon, niin pienikin panos kaikilta tuntuu merkittävästi piirin taloudessa. Vastaava toimintatapa on korona-kevään 2020 jälkeen ollut havaittavissa myös muiden järjestäjien tapahtumien ja palveluiden kohdalla. Vaikka partion toiminta perustuukin vapaaehtoisten antamaan työpanokseen, niin aivan ilman kustannuksia suunnittelua ei saada tehtyä. Valkama-leirin oli tarkoitus olla jo kesällä 2020 ja sitä varten leiriorganisaatio oli suunnitellut leiriä jo yli vuoden. Lisäksi leirillä oli palkattu työntekijä. Vaikka kesän 2021 leirille on jo paljon valmista, monet asiat tehdään uudelleen. Ne on pakko tehdä ennen kuin voimme olla varmoja, että leiri saadaan toteuttaa. Uudenmaan Partiopiirille on siis jo nyt tullut paljon kustannuksia, mutta ei osallistumismaksuja peruuntuneen leirin osalta. Mikäli tämä toistuisi ja tappio jäisi kokonaisuudessaan piirin varaan, se vähentäisi rahaa muun toiminnan toteuttamisesta.  Valkama toteutuu kuitenkin jollain tavalla ja rahoilleen saa vastinetta esimerkiksi virtuaalisesti tai etänä järjestettävän ohjelman kautta. Leirin peruuntuessa, muu osa leirimaksusta palautetaan osallistujalle.

17) Henkilökohtainen avustaja leirillä

Osallistujan henkilökohtaisen avustajan on mahdollista tulla Valkamalle avustettavansa kanssa. Avustajien ilmoittautumisessa sovelletaan samoja ehtoja ja käytäntöjä kuin muidenkin leirille osallistuvien suhteen ja avustajat saavat Valkamasta normaalin leirimaksulaskun. Ilmoittautumisen jälkeen laskun ohjaamiseksi oikeaan osoitteeseen, esimerkiksi avustettavan henkilön kotikunnalle, kannattaa olla yhteydessä valkama@partio.fi. Yhteydessä saa olla myös siihen liittyen, jos tietää osallistuvansa avustajan kanssa ja pohtii uskaltaako osallistua.

18) Aikataulu

 • 18.1.2021 Ilmoittautuminen alkaa
 • 22.2.2021 Viimeinen mahdollisuus lippukunnille merkitä lippukuntalaisille kaikille samansuuruinen tuki
 • 22.2.2021 Ensimmäisen ilmoittautumisaallon ilmoittautuminen päättyy klo 23:59
 • 26.2. Viimeinen mahdollisuus lippukuntien omien stipendien merkitseminen Kuksaan (stipendi = tuki vaihtelee eri suuruisena eri ihmisille)
 • 15.3.2021 Toisen ilmoittautumisaallon ilmoittautuminen päättyy klo 23:59
 • 5.5.2021 Kolmannen ilmoittautumisaallon ilmoittautuminen päättyy klo 23.59
 • 5.5.2020 Mahdollisuus leiriosallistumisen peruuttamiseen/muuttamiseen päättyy. 
 • 31.5.2020 Leiriosallistumisen peruutusoikeus kesätyöturvaan, asepalvelukseen, siviilipalvelukseen, esteettömyyteen vedoten 
 • 1.6.2021 Osallistumismaksujen eräpäivä
 • 15.6.2021 Lippukunnille lista maksamattomista osallistumismaksuista

 19) Korona-tilanne

Mikäli leiri toteutetaan alkuperäisellä tavalla peruutusehdot ovat voimassa riippumatta osallistujan omasta suhtautumisesta koronaan.  Mikäli leiri peruutetaan järjestäjän toimesta, osallistumismaksut palautetaan palvelumaksua lukuunottamatta.  Mikäli leiri toteutetaan muulla tavalla ja leirimaksu muuttuu, palautetaan mahdollisesti uutta leirimaksua ylittävät määrät. Osallistujalla on tällöin myös oikeus perua osallistumisensa, jolloin hänelle palautetaan leirimaksu muulta kuin palvelumaksun osalta.  Päätös leirin toteuttamistavasta koronan suhteen tehdään siinä vaiheessa, kun viranomaisten ohjeistus ulottuu leirin ajankohtaan tai toukokuun alussa. Mikäli toukokuun alussa tilanne on sellainen, ettei päätöstä voida tehdä (eli käytännössä ilmaantuvuus juuri vaihtamassa suuntaa, päätös tehdään viimeistään kesäkuun alussa).

20) Mitä leirimaksuun sisältyy?

Leirimaksu sisältää neljä ruokailua päivässä, leiriä varten rakennetun infran ja leiriohjelman sekä leirin aikaisen vakuutuksen. Huomaathan, että kuljetukset leirille eikä majoite sisälly leirin hintaan. 

21) Kesätyö- ja inttitakuu

Leirillä on Kesätyö- ja inttitakuu 31.5. saakka. Kesäloma- ja inttitakuu tarkoittavat osallistujan oikeutta leiriosallistumisen perumiseen niille, joiden kesätyö osuu leirin päälle sekä niille, jotka eivät saa työstään/varusmies- tai siviilipalveluksen vuoksi lomaa leirin ajalle.  Osallistumisen perumiseen tarvitaan todistus työnantajalta, omalta sotilaspiiriltä tai Siviilipalveluskeskukselta.

22) Muut poikkeustapaukset osallistumisen peruuttamisessa

Seuraavissa tapauksissa osallistujan on mahdollista perua osallistumisensa 31.5.2021 mennessä ja saada myös palvelumaksu takaisin: 
 • Esteettömyystakuu on voimassa tilanteissa, joissa leiriläisellä on leirille osallistumiselle este, eikä Valkaman leiriorganisaatio yrityksistä huolimatta pysty poistamaan osallistumisen esteitä. 
 • Avustajaa tarvitsevan on mahdollisuus peruuttaa osallistumisensa, jos kunta ei esimerkiksi myönnä avustajaa ja leirille ilmoittautunut ei voi tästä syystä osallistua.
 • Perheenjäsenten osallistumisen peruminen onnistuu aikuisen leirin peruuntumisen myötä edellä mainituissa tapauksissa 0-6-vuotiaan lapsen/huollettavan sekä mahdollisen puolison osalta.

23) Pitääkö leirilippukunnat muodostaa uudelleen?

Viime vuoden leirilippukunnat ovat edelleen kuksassa. Tarkista yhteisleirilippukunnan osapuolten osallistuminen leirilippukuntaan. Jos muutoksia ei ole tapahtunut, ei tarvitse muodostaa lippukuntaa uudelleen. Pestit tulee päivittää tämän vuoden leiriä varten, jos niissä on tapahtunut muutoksia. Jos ongelmaa ota yhteyttä valkama@partio.fi. Valkaman yhteyshenkilön pesti tulee lisätä uudelleen, sillä pesti on useimmilla päättynyt vuoden vaihteeseen. Leirilippukuntien pestit tulee päivitettäväksi maaliskuussa.

24) Pitääkö leiripestit valita uudelleen tämän kesän leirille?

Pitää, leirin aikaiset pestit tulee uudelleen valittavaksi ennen leiriä tai viimeistään leirillä.